Doresc sa folosim acest prilej pentru a reface imaginea Romaniei si a comunitatii romanesti din Italia”, le-a spus premierul membrilor Cabinetului, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, potrivit unui comunicat remis de Guvern.

Pe agenda discutiilor se afla si subiecte precum restrictiile impuse romanilor pe piata muncii din Italia, cooperarea economica (Italia este al doilea partener comercial al Romaniei) si conducta Nabucco.

Vor fi abordate totodata subiecte in dezbatere la nivel european, aflate si pe agenda Consiliului European care va avea loc saptamana viitoare.

Inaintea desfasurarii summitului, dar si dupa ce evenimentul va avea loc, autoritatile romane au planificat organizarea unor manifestari culturale, in scopul imbunatatirii imaginii Romaniei. Campania, numita „Piazza di Romania” (Piata Romaniei), include spectacole, expozitii, simpozioane, seminarii si dezbateri la care vor participa reprezentanti de marca din mediul academic, universitar, cultural si din randul asociatiilor profesionale si al oamenilor de afaceri.