Comisia pentru mediu (ENVI) a Parlamentului European a adoptat marti trei rapoarte din cadrul asa-numitului "pachet privind schimbarile climaterice", referitoare la efortul de reducere a emisiilor de CO2, schema de comercializare a emisiilor de CO2 si la captura si stocarea carbonului, informeaza Agerpres.
Pentru adoptarea acestor rapoarte a fost nevoie de negocieri foarte intense, pozitiile de pornire fiind divergente. Pe de o parte, au existat presiuni pentru impunerea unor obiective foarte ambitioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, pe de alta parte - cu un lobby foarte puternic din partea industriei - de a tempera elanul ecologist si de a da sanse industriei sa se dezvolte pe masura ambitiilor economice ale Uniunii Europene.

Raportorul ecologist finlandez Satu Hassi a propus initial o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 pana in anul 2020, comparativ cu nivelul din 1990. Aceasta in conditiile in care Comisia Europeana propunea, in "pachetul schimbari climatice" prezentat in 2007, o reducere de 20%.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.