Presedintele UDMR, Marko Bela, este de parere ca sindicatele ar trebui sa inceteze protestele si sa inteleaga ca guvernul nu mai poate face nimic acum, atat de aproape de startul campaniei electorale.

Invatamantul - o prioritate, restul…mai vedem

Marko Bela s-a aratat ingrijorat in privinta protestelor sindicatelor, sustinand ca problemele acestora nu vor putea fi solutionate de actualul Guvern.

"Nu cred ca ar fi o atitudine responsabila daca sindicatele organizeaza diferite miscari si proteste in campanie incercand sa preseze partidele"
, a declarat Marko.

Acesta a mai declarat ca aceste proteste nu fac decat sa suplimenteze criza economica in care deja se afla Romania. Liderul UDMR cere astfel sindicalistilor sa fie constienti de dificultatea in care se afla economia in aceste momente si sa nu faca proteste care nu ar putea avea o solutie concreta.

Marko Bela a sustinut ca majorearea salariilor cu 50% in cazul dascalilor era o necesitate. "Majorarea salariilor cadrelor didactice era o prioritate", a mentionat Marko.

Doar un guvern majoritar poate rezolva problemele de acum

Liderul UDMR a declarat ca romanii nu ar trebui sa se astepte ca actualul guvern sa solutioneze problemele create, acestea ramanand sa fie solutionate de urmatorul.

"Acest guvern isi face inventarul, viitorul guvern trebuie sa se ocupe de problemele de acum"
, a adaugat Marko.

Marko Bela a marturisit ca pentru urmatorii patru ani spera la un guvern majoritar. Astfel, acesta este de opinie ca trebuie alese partidele care sunt capabile sa gestioneze problemele majore.

"Nu cred ca trebuie sa acceptam sa avem un guvern minoritar dupa alegerile din 30 noiembrie fiindca doar unul majoritar va putea sa faca fata problemelor de acum", a incheiat Marko.

In privinta demiterii Ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, Marko Bela nu a avut nimic de obiectat, limitandu-se la a declara ca "aceasta decizie a fost luata de catre Premierul Tariceanu, dupa criteriile sale, aceasta fiind responsabilitatea sa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.