Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat duminica, la Rast, judetul Dolj, ca dublarea salariilor profesorilor nu are cum sa creeze un deficit bugetar, asa cum afirma reprezentantii Guvernului, cresterea fiind de doar 0,17% din PIB, transmite corespondentul NewsIn
"As vrea sa-l intreb pe domnul Tariceanu si pe domnul Adomnitei de ce nu au fost in Parlament atunci cand s-a discutat despre legea maririi salariilor profesorilor. Domnul Tariceanu si domnul Stolojan au iesit sa critice aceasta lege si sa spuna ca, din cauza ei, este un deficit bugetar, ca din cauza ei PIB-ul a scazut si ca s-a declansat o criza economica. Eu vreau sa spun ca PIB-ul este afectat cu doar 0,17%, adica nu este nici macar cu un procent mai mic decat acum. Nu este cazul sa invoce acum o criza care pana ieri nici nu exista. Cresterea salariilor nici macar nu a intrat in vigoare“, a spus Geoana.

Acesta a precizat ca, daca Romania este vulnerabila la socul extern este din cauza altor deficite, din alte parti, care sunt prezente de ani intregi si care, a spus liderul PSD, sunt rezultatul unei subrezenii economice pe care tara noastra o avea de ani de zile.
Senatorul Mircea Geoana a mai declarat ca PNL intentiona sa cheltuiasca o suma cat mai mica din bugetul Ministerului Educatiei pentru ca banii ramasi sa fie folositi in alte sectoare. "Stratagema lor era sa cheltuiasca maximum 4,5% din bugetul Ministerului Educatiei, iar banii ramasi sa acopere alte gauri, din alte parti. Nu puteam sa nu acordam aceasta crestere pentru ca am spus ca dam resurse la educatie si asa facem. Chiar si in planul Aliantei din 2004 se prevedea dublarea salariilor profesorilor. As vrea sa-i intreb pe domnul Tariceanu si pe domnul Stolojan daca stiu ca 70% dintre cei carora le cresc acum salariile aveau inainte de crestere salarii de sub 10 milioane de lei vechi“, a mai afirmat Geoana.
Liderul PSD a vizitat duminica dimineata, alaturi de deputatul Valeriu Zgonea si de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care este si presedintele PSD Dolj, mai multe localitati din sudul judetului care fac parte din colegiul de senator unde Mircea Geoana va candida la alegerile din toamna, pentru un nou mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.