Presedintele UDMR a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca preocuparile legate de bilingvism si statutul minoritatilor vor fi si in viitorul program de guvernare al UDMR
"Bilingvismul ar insemna ca, in anumite unitati administrativ teritoriale, cele doua limbi, romana si maghiara, sa aiba un statut egal, ceea ce nu exista in acest moment. In programele noastre viitoare trebuie sa existe acest deziderat, sa stimulam masuri concrete. Vom relua si problema legii minoritatilor, care in acest moment se afla la Camera Deputatilor, si alte probleme legate de convietuirea etnica”, a declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a precizat ca limba maghiara poate sa devina a doua limba oficiala, insa nu in toata tara si nici pe tot teritoriul Transilvaniei, ci doar acolo unde minoritatea maghiara este in majoritate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.