Corlatean a amintit ca in acest weekend va avea loc in Spania, la Madrid un congres al romanilor de pretutindeni, convocat de Asociatia Federatia Asociatilor Romane din Europa (FEDERE), care este in realitate “o actiune clara de ordin politic” a PD-L-ului si a lui Traian Basescu.

Acest congres va fi urmat de o mare sarbatoare, in care vor avea loc manifestatii artistice si concerte, in care se vor oferi traditionalii mici, toate fiind platite din banii publici, conform lui Corlatean.

PSD a cerut PD-L-ului sa justifice sursele de finantare, surse extreme de importante ale acestui eveniment, dar si presedintelui Traian Basescu sa nu se implice in campanie, pentru ca si el va trebui sa explice unde se duc banii publici.

De asemenea, liderul PSD a adaugat ca in revista “Diaspora”, care circula pentru romanii din Spania se face campanie PD-L-ului si se blameaza celelalte partide si guvernul Tariceanu. Pe prima pagina a acestui ziar apare sigla Postei Romane, care, potrivit PSD-ului, “sustine din banii publici un ziar care face politica de partid”.