Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde este sigur ca la Conventia Nationala a PD din 25 iunie vor fi depuse si motiuni populare si este increzator ca una dintre acestea va fi cea castigatoare. "Sunt convins ca aceasta motiune populara va purta, din punct de vedere al conceptiei, amprenta pe care mi-o asum, indiferent cine o va sustine", a declarat el.

Frunzaverde a sustinut ieri necesitatea ca Partidul Democrat sa se afilieze la Partidul Popular European (PPE), pastrandu-si numele, deoarece in prezent PD se pozitioneaza pe "centrul reformator", o doctrina care se suprapune practic peste actiunea politica a formatiunii din aceasta perioada. El a spus ca in prezent partidului ii "este foarte greu" sa ramana in Internationala Socialista, in conditiile in care acolo se afla si PSD.

In sprijinul afirmatiei ca o motiune populara va fi cea castigatoare, Frunzaverde a reamintit ca, la Consiliul National de Coordonare, propunerea sa de eliminare a prevederii din art. 89 al Statutului PD, referitoare la depunerea exclusiva de motiuni social-democrate, a fost adoptata cu 817 voturi "pentru" si unul "impotriva". Mai mult, el a precizat ca din circa 88 de lideri democrati doar Costica Canacheu si Liviu Negoita sustin ramanerea la social-democratie.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.