Liberalii considera ca programul de guvernare propus de PSD ar trebui sa fie intitulat "cele 10 fantezii ale lui Geoana" si apreciaza ca este facut pentru "o Romanie care priveste in trecut si lipsita de viitor"

"PSD a prezentat un program pentru o Romanie care priveste in trecut. O romanie slaba, lipsita de incredere in viitor, lipsita de incredere in fortele proprii. Programul se numeste <<10 angajamente pentru Romania>>. Dupa continut, ar trebui sa se numeasca <<cele 10 fantezii ale lui Geoana>>. PSD ar fi avut sansa sa prezinte un program al unei stangi moderne. Aceasta sansa a fost ratata. Programul PSD este aceeasi insiruire de promisiuni fara acoperire din 1990, 1992, 1996, 2000 si 2004", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Tudor Chiuariu, duminica, intr-o declaratie de presa.

El a respins totodata acuzatiile aduse de catre liderii social-democrati in privinta modului in care a fost guvernata Romania in ultimii patru ani si a apreciat ca programul de stanga propus de PSD va aduce prejudicii populatiei.

Chiuariu i-a acuzat pe pesedisti ca au facut promisiuni fara sa prezinte si modul in care acetea vor fi realizate si fara sursele de finantare necesare. Liberalul a sustinut ca realizarile PSD din timpul guvernarii 2001-2004, precum si modul in care actioneaza parlamentarii social-democrati nu-i indreptateste sa conteste realizarile guvernului PNL.

"In guvernarea PSD, 2001-2004, numarul locurilor de munca a scazut cu 150.000. In guvernarea PNL 2005-2008, numarul locurilor de munca a crescut cu 600.000. Aceste cifre ne arata ca promisiunile PSD sunt vorbe goale, ne arata diferenta fundamentala dintre demagogia stangii si eficienta dreptei", a spus Chiuariu.

Purtatorul de cuvant al PNL si-a exprimat ingrijorarea fata de intentia PSD de a elimina cota unica, sustinand ca majorarea dorita a impozitelor va provoca instabilitate si va alunga investitorii.

"Ceea ce nu spun reprezentantii stangii in programul lor este cum vor fi finantate cele 10 fantezii ale domnului Geoana. Singura posibilitate pentru ca PSD sa isi respecte macar o parte din aceste promisiuni este sa creasca impozitele. Crescand impozitele stanga va alunga investitorii, va provoca falimente, somaj si instabilitate. Cel mai grav ni se pare insa faptul ca PSD intentioneaza sa elimine cota unica – masura de dreapta prin care Romania a devenit un model de dezvoltare economica in Uniunea Europeana. Discursurile pline de resentiment la adresa capitalismului, politicile bugetare dezordonate, schimbarea sistemului fiscal, risipa banului public – toate acestea vor descuraja investitiile straine si vor stopa cresterea economica", a afirmat purtatorul de cuvant al PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.