In plingerea civila pe care a formulat-o impotriva ziaristului, presedintele Traian Basescu cere daune morale de 100 ron pentru "prejudiciu moral constituind in vatamarea dreptului la onoare si reputatie, produsa prin afirmatiile piritului Cristian Oprea". Daunele trebuie platite in solidar de catre Cristian Oprea si trustul Realitatea-Catavencu.

Cotidianul a publicat o reactie cu privire la gestul Presedintelui, in articolul “Basescu isi trateaza umilinta tarand in tribunale un ziarist de la Cotidianul”.

Seful statului se plange instantei de faptul ca, “inca din titlul acestui articol, semnatarul anticipeaza imprejurarea ca este vizata persoana subsemnatului, care, in opinia aceluiasi autor, as fi «supervizat» un pretins «troc» intre doua partide politice din scena politica romaneasca”. In cererea de chemare in judecata, seful statului mai spune: "Subsemnatul apreciez ca afirmatiile paratului Oprea Cristian aduc o grava atingere dreptului meu la onoare si reputatie". Traian Basescu solicita, din aceasta cauza, “angajarea raspunderii civile delictuale a paratului pentru prejudiciile morale ce mi-au fost aduse, precum si a trustului Realitatea-Catavencu, in calitate de editoare a cotidianului care a publicat aceste afirmatii", se arata in articolul citat.

In direct la Realitatea, redactorul-sef al publicatiei Cotidianu, Adrian Ursu a dezaprobat gestul in premiera al presedintelui.