Avocatul Kincses Elod, fost presedinte al UDMR Mures, exclus din organizatie din cauza radicalismului sau, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca va candida ca independent pentru Senat in Colegiul Uninominal nr. 2, acolo unde candideaza si Marko Bela, transmite NewsIn.

In calitate de independent, Kincses are nevoie de 4.000 de semnaturi de sustinere, pe care le va strange cu sprijinul Consiliului National Secuiesc, a Partidului Civic Maghiar si al europarlamentarului Laszlo Tokes. Avocatul a spus ca a ales sa candideze impotriva lui Marko Bela, deoarece liderul maghiarimii „s-a rupt de realitate”.

MarkoBela a spus ca cel care candideaza impotriva UDMR-ului este un descreierat. In opinia mea, un fost poet, daca formuleaza in acest mod Ars Poetica, inseamna ca personalitatea sa a suferit grave modificari de pe urma functiei pe care o detine la ora actuala. Inca un argument ca este nevoie de schimbare”, a spus Kincses.

Acesta a adaugat ca isi va elabora programul politic dupa ce va discuta cu populatia din Colegiul Uninominal nr. 2. "Vreau sa fac o politica etica si nu una bizantina, in care se fac promisiuni fara acoperire", a spus avocatul. El considera ca prioritatile electorale ale UDMR, dezvoltarea Transilvaniei si autonomia, sunt doar „vorbe frumoase” si subiecte abordate de liderii Uniunii „de cate ori se intra in campania electorala”.

Este stiut ca, ori de cate ori intra in campanie electorala, UDMR sustine autonomia si pe urma, timp de patru ani de zile, nu face nimic, ba din contra, se contrapune initiativelor Consiliului National Secuiesc. Acum 4 ani, in luna februarie, senatorii si deputatii UDMR au adoptat o hotarare in care au spus ca cel care vorbeste in an electoral despre autonomie este un tampit si un dusman al maghiarilor. Dupa doua luni, vazand ca au ajuns la 3% in opinia alegatorilor au inceput cu “Egyutt az Autonomiaert”(impreuna pentru autonomie, n.r.) si asa au trecut cumva pragul electoral”, a declarat Kincses.

Intrebat de ce nu a ales sa candideze contra lui Gyorgy Frunda, avocatul a adus in discutie varianta vehiculata ca Frunda l-ar fi turnat la Securitate, care a fost si tema filmului realizat de fiica sa. „Daca as fi candidat aici, presa m-ar fi intrebat in permanenta daca Frunda m-a turnat la Securitate sau nu”, a afirmat avocatul. El a precizat ca nu stie cine l-a turnat la Securitate, deoarece dosarele sale de la Securitate de dupa anul 1986 au disparut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.