Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, exceptiile ridicate de avocatii deputatului PRM Ioan Rus, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, prin care se solicita restituirea dosarului la Parchetul General.

Exceptiile vizau neregularitatea actului de sesizare a instante, in sensul ca in cauza ar lipsi avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Rus - care este deputat - si nu e de competenta anchetatorilor, adica a Serviciului Teritorial Bistrita.

Magistratii instantei supreme nu au admis sustinerile avocatilor si au decis ca procesul sa continue in data de 22 octombrie.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism l-au trimis in judecata pe Ioan Aurel Rus, deputat, pentru constituire de grup infractional, racolare, indrumare sau calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei, precum si organizarea acestor activitati, complicitate la fals privind identitatea si fals material in inscrisuri oficiale, toate in forma continuata.

Prin acelasi rechizitoriu, au mai fost deferiti justitiei si inculpatii Francisc Forrai, Mircea Andrei Lucaciu si Viorel Lechintan, toti din judetul Bistrita Nasaud, in legatura cu infractiuni la legea privind frontiera de stat si legea privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate.

Potrivit DIICOT, din materialul probator, a rezultat ca Ioan Aurel Rus s-a folosit de calitatea sa de demnitar pentru a transporta, calauzi si indruma ilegal prin frontiera de stat a Romaniei, in cursul anilor 2003 si 2004, doua persoane, in realizarea acestei activitati infractionale, inculpatul falsificand si vizand o serie de documente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.