Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru joi decizia referitoare la solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale dupa ce Guvernul, Mira si Alina Gorghiu au cerut respingerea actiunii inaintate de PRM.

La termenul de miercuri Guvernul a invocat exceptia lipsei de interes a PRM sustinand ca Partidul Romania Mare nu are un interes legitim in acest caz si ca Hotararea de Guvern nu poate vatama interesele partidului. In replica, Lucian Bolcas, in calitate de reprezenant al PRM, a sustinut ca interesul consta in desfasurarea alegerilor in conformitate cu legea adoptata de Parlament."Partidul politic este o adunare a cetatenilor cu drept de vot si in consecinta este interesat in mod direct de procesul electoral", a sustinut in fata magistratilor, vice-presedintele PRM, motivand ca reprezinta un partid care isi va depunde candidatura pentru Camera Deputatilor si Senat si in consecinta orice neconcordanta cu legea poate afecta interesele partidului.

Tot la termenul de miercuri, magistratii au admis cererile de interventie depuse.

Lucian Bolcas a mai sustinut in promovarea actiunii prin care solicita suspendarea Hotararea de Guvern ca actul atacat "incalca grav dispozitiile legii electorale".

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a invocat, miercuri, - in sprijinul actiunii PRM impotriva hotararii privind colegiile uninominale - o declaratie facuta de Traian Basescu, tot miercuri, in plenul Parlamentului.

"Exprim regretul ca Hotararea de Guvern prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii", a declarat Traian Basescu, in plenul Parlamentului.

Reprezentantul PRM a depus o copie dupa aceasta declaratie, solicitand magistratilor sa o admita ca proba.

Deocamdata, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit ca la termenul de miercuri vor discuta cererile de interventie, urmand ca ulterior sa se pronunte si asupra probei cu inscrisuri solicitate de Lucian Bolcas.