Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, in fata Parlamentului, ca va conlucra cu orice guvern care nu este dependent de o oligarhie sau de interese de grup si care foloseste cresterea economica pentru investitii, nu pentru interese politice conjuncturale, informeaza NewsIn.

"Personal, voi conlucra cu orice guvern care raspunde prioritatilor Romaniei de azi, care nu este dependent de oligarhie sau de interese de grup, care are curajul sa isi asume schimbarile dificile despre care v-am aratat ca este nevoie. Voi conlucra cu orice guvern care foloseste cresterea economica pentru a investi in Romania viitorului, orice guvern care nu este gata sa-si sacrifice interesele generatiilor viitoare pentru interesele politice conjuncturale", a declarat seful statului in fata senatorilor si deputatilor.

Presedintele a facut apel la clasa politica "sa nu blocheze" Romania in urmatoarea perioada, tinand cont ca este vorba de o perioada electorala.

"Imi dau seama ca in perioada urmatoare partidele isi vor concentra eforturile asupra campaniei electorale. Le adresez tutror actorilor politici rugamintea ca Romania sa nu fie blocata in urmatoarele luni doar pentru ca la 30 noiembrie sunt alegeri parlamentare, institutiile statului trebuie sa lucreze responsabil in interesul cetateanului si nu in interesul unor partide", a sustinut Basescu in fata parlamentarilor.

Seful statului a spus ca se asteapta ca in campania electorala sa aiba loc confruntari intre programe si politici care sa raspunda provocarilor pe care Romania le va avea de infruntat, problemele statului avand nevoie de solutii realiste, "nu de promisiuni demagogice care risca sa puna in pericol si pasii inainte facuti pana acum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.