Liberalii au in vedere trei optiuni pentru preluarea portofoliului Muncii, secretarul de stat Theodora Bertzi, directorul spitalului Caritas, Bogdan Jansen, si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mariana Campeanu, au declarat pentru NewsIn surse liberale.

Liderii PNL analizeaza trei posibile optiuni pentru desemnarea unui inlocuitor al ministrului demisionar al Muncii, Paul Pacuraru.

O varianta este numirea unui secretar de stat din minister, anume Theodora Bertzi, care este si candidat PNL in Bucuresti, la alegerile parlamentare. In plus, se discuta si posibilitatea desemnarii directorului spitalului Caritas, Bogdan Jansen, precum si a presedintelui CNPAS, Mariana Campeanu.

Potrivit unor surse liberale, premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi renuntat la solutia interimatului, pe care o anuntase initial.

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat marti ca, in cadrul sedintei de conducere a partidului, nu s-a luat nicio decizie cu privire la un eventual interimat la ministerul Muncii, iar desemnarea unui succesor al lui Pacuraru este o decizie care apartine exclusiv premierului.

"Este la latitudinea primului-ministru ce decizie va lua, daca va nominaliza un membru al Guvernului sa gireze portofoliul Muncii sau daca va nominaliza o alta persoana care sa ocupe acest protofoliu pana la epuizarea mandatului", a declarat Nicolai, precizand ca in sedinta conducerii PNL nu s-a luat nicio hotarare referitoare la un eventual interimat la ministerul Muncii si nici nu s-a discutat despre preluarea acestuia de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Cu certitudine va pot spune ca ministerul isi continua activitatea in parametrii lui de functionare. Sunt secretarii de stat care au atributiii clar stabilite prin lege. Nu vor fi sincope sau impedimente in functionarea ministerului Muncii si cred ca primul-ministru va lua in considerare aceasta situatie cat se poate de urgent", a adaugat Nicolai.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat marti ca a acceptat demisia ministrului muncii Paul Pacuraru, pe care o considera cea mai buna solutie, urmand ca in perioada urmatoare sa faca o alta nominalizare pentru postul ramas vacant.

In cursul zilei de marti, Tariceanu ii propusese ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa preia interimatul insa acesta, desi a acceptat, a adaugat ca cea mai buna solutie este desemnarea unui titular, sugerand astfel ca premierul ar trebui sa-i aprobe demisia lui Pacuraru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.