Comisia juridica a Senatului a decis marti ca persoanele din conducerea ONG-urilor sa fie verificate de CNSAS la cererea organizatiilor din care fac parte, transmite corespondentul NewsIn.

Senatorii juristi au fost de acord astfel cu o solicitate a reprezentantilor societatii civile, prezenti la dezbaterea ordonantei CNSAS.

"Va rugam sa introduceti ONG-urilor pentru verificari. Nu ne lasati asa suspecti. Este dorinta noastra ca si conducerile ONG-urile sa poata fi verificate", a cerut Mircea Toma, presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei.

De asemenea, Comisia juridica a respins un amendament al senatorului PSD Serban Nicolae, care cerea reducerea numarului membrilor Colegiului CNSAS de la 11 la 9, acestia urmand sa fie propusi exclusiv de catre grupurile parlamentare, nu si de catre Presedintie si Guvern.

La sedinta Comisiei juridice au participat 11 invitati care au reprezentat pozitia a 20 de ONG-uri si a doua blocuri sindicale.

24 de ONG-uri si sindicate au cerut sa participe la dezbaterile Comisiei juridice si au criticat amendamentele aduse de senatorii juristi Legii CNSAS, care restrang accesul la informatii pentru deconspirarea fostilor securisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.