Avocatul Alice Draghici a declarat, la sfarsitul sedintei CNI de luni, ca a facut o sesizare catre premierul Calin Popescu Tariceanu si catre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, prin care i-a instiintat ca are informatii legate de posibila trucare a unor licitatii la ANI.

Avocata Alice Draghici a sesizat aceste posibile nereguli si presedintelui Consiliului National de Integritate, Nicu Marcu, printr-o nota in care a dat explicatii legate de scandalul in care a fost implicata ea si secretarul general al ANI, Horia Georgescu, relateaza NwsIn.

"I-am recomandat domnului Horia Georgescu sa respecte legea pentru a se feri de rele si, in mod explicit, i-am cerut maxima atentie in legatura cu modul in care organizeaza o licitatie publica privind achizitionarea unui sistem informatic de catre Agentia Nationala de Integritate. Am aflat de la diversi jurnalisti ca vizeaza o atribuire preferentiala a contractului", arata Alice Draghici, in nota de informare adresata presedintelui CNI.

In acelasi document, Draghici spune ca a fost acuzata de Horia Georgescu ca a incercat sa obtina date despre persoana lui de la Directia Nationala Anticoruptie, fostul sau loc de munca. Avocata spune ca a confirmat, aratand ca a facut acest lucru "deoarece atitudinea pe care o adopta si felul deschis in care se manifesta ca si conducator al Agentiei Nationale de Integritate, mi s-a parut in decursul timpului nu doar nepotrivit dar si impotriva legii".

De partea cealalta, secretarul ANI, Horia Georgescu arata, in informarea facuta catre presedintele ANI ,ca i-ar fi spus avocatei Alice Draghici, aparatoarea doctorului Serban Bradisteanu, ca se afla intr-un posibil conflict de interes tinand cont de calitatea ei de membru ANI.

In acelasi document, Georgescu o acuza pe avocata doctorului Bradisteanu ca ar fi incercat sa intervina in mod direct intr-o investigatie a Agentiei si ca a jignit personalul institutiei.

Consiliul National de Integritate a decis, luni, sesizarea Senatului pentru a lua o decizie in legatura cu posibilele abateri disciplinare de care este acuzata avocata Alice Draghici, membru CNI, care ar fi amenintat un inspector ANI in cazul clientului sau, Serban Bradisteanu.

Membrii CNI au luat aceasta decizie cu 11 voturi pentru si trei abtineri.

Dupa vot, Alice Draghici a spus ca ii pare rau ca si-a pus colegii intr-o asemenea situatie. Draghici a mai afirmat ca ea nu considera ca a gresit in legatura cu acuzatiile care i-au fost aduse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.