Presedintele PSD, Mircea Geoana, a evitat ieri sa comenteze scandalul sexual in care pare sa fie implicata una dintre colaboratoarele sale, Ana Birchall, secretar executiv al partidului, ca urmare a postarii pe Internet a unui film porno in care se spune ca ar aparea. Dupa ce filmuletul, devenit public, a generat reactii in partid, lideri ai PSD declarand ca in acest moment nu se mai pune problema ca Ana Birchall sa candideze la Parlament, Mircea Geoana i-a cerut acesteia sa isi prezinte demisia.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Cotidianul ca presedintele partidului i-a solicitat imperios Anei Birchall sa-si dea demisia din partid si sa emita un comunicat de presa in care sa incerce sa delimiteze imaginea partidului de imaginea sa, ambele avand de suferit.

Sursele citate sustin ca Ana Birchall a refuzat solicitarea lui Geoana, argumentand ca impotriva sa se poarta o campanie orchestrata din interiorul formatiunii.

Intrebat de Cotidianul daca i-a cerut Anei Birchall sa isi dea demisia din partid, Mircea Geoana, aflat la Milano, la lansarea candidatului PSD pentru Italia, a raspuns: „Despre problemele din tara vorbim la Bucuresti. Suntem aici pentru altceva. Haideti sa ii cunoastem pe candidati, de asta suntem adunati aici“.

Tot ieri a aparut si prima reactie din partea Anei Birchall, mai precis din partea sotului acesteia, omul de afaceri britanic Martyn Birchall. In conditiile in care sotia sa a refuzat sa comenteze public aparitia filmuletului cu scene sexuale explicite, Martyn Birchall le-a trimis ieri mai multor lideri ai PSD un SMS in care ii ruga sa o sprijine pe Ana Birchall.

Dupa ce a fost postat vineri pe Internet un filmulet cu scene de sex explicite in care se spune ca ar aparea Ana Birchall, secretar executiv al PSD, aceasta risca sa nu mai poata candida la Parlament din cauza problemelor de imagine.