Blaga cere pesedistilor sa faca publice detaliile trocului incheiat cu Guvernul

Secretarul general al pedelistilor Vasile Blaga i-a cerut, ieri, in mod imperativ, liderului PSD Mircea Geoana sa dezvaluie secretele san­tajului exercitat de pesedisti asupra Guvernului privind devansarea majorarii pen­siilor precum si a salariilor profesorilor. Dupa ce a recunoscut ca a fost un santaj, dar scopul a fost nobil, tot ieri, presedintele social-democrat pretindea ca par­tidul sau ar putea lua aproape 50% la parla­mentare.

El a lasat, astfel, sa se inteleaga, ca PSD va guverna singur si nu va mai fi nevoit sa recurga la santaj.

Blaga a acuzat pactul murdar facut de liberali si pesedisti sub conducerea lui Geoana si Iliescu, invocand si niste anexe secrete ale acordului tacit dintre cele doua partide. "Mircea Geoana se mandrea cu santajul politic facut, in jurul mesei, la Palatul Victoria. Daca Mircea Geoana e un santajist atat de mandru, atunci ar trebui sa vorbeasca pana la capat. Cu ce l-a santajat pe tovarasul sau Calin Popescu Tariceanu? Si ce mai contine santajul? Ce anexe secrete? Cate beneficii a obtinut PSD pentru clientela sa politica niciodata satula? Caci nimeni nu poate fi atat de naiv sa creada ca intre santajisti se incheie acorduri cu un singur punct".

Secretarul general al PD-L a adaugat ca PSD l-a santajat pe Tariceanu cand a cerut sustinerea PNL pentru suspendarea sefului statului si scoaterea democratilor de la guvernare, in schimbul mentinerii liderului liberalilor in postul de prim-ministru. Un alt santaj incriminat de Blaga a fost ordonanta de urgenta emisa de fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu pentru a-i scapa pe demnitarii PSD de justitie. Blaga a mai invocat un santaj marca pesedista: "PSD a santajat PNL atunci cand a vrut mai multi bani pentru primarii sai si mai putini pentru primarii PD, iar Tariceanu a acceptat acest troc murdar pentru a-si pastra scaunul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.