Prim-vicepresedintele democrat-liberal sustine ca "nu colectioneaza functii publice" si doreste sa fie "un prim-ministru 100%".

Stolojan a raspuns astfel, printr-un comunicat, liderului PSD Mircea Geoana care i-a cerut, joi, sa candideze intr-un colegiu uninominal din tara, pentru a demonstra ca nu este un "listac". Liderul PD-L sustine ca Geoana, nominalizat de PSD la postul de premier, doreste, prin candidatura la alegerile parlamentare "sa-si asigure o functie de rezerva" si "nu are curajul sa-si asume sarcina de guvernare".

"Dl. Geoana stie ca PSD nu are nici o sansa sa castige alegerile si ca el nu are nici o sansa sa fie desemnat premier de presedinte. Asadar, pentru a nu ramane complet pe dinafara si pentru a se asigura de o functie publica, dl. Geoana si-a adus aminte de Dabuleni si s-a repezit sa candideze acolo, intr-un colegiu desenat special pentru el", afirma Stolojan.

"PD-L este partidul care va da romanilor viitorul prim-ministru, iar PSD-ului, prin vocea dlui Geoana, ii este tot mai greu sa accepte acest lucru. Eu am fost validat de intregul partid drept candidatul PD-L pentru functia de premier si inteleg sa tratez aceasta raspundere asa cum se cuvine. Nu colectionez functii publice. Vreau sa fiu un prim-ministru suta la suta si sa conduc cu maximum de competenta un Guvern eficient", afirma Stolojan.

Liderul PD-L Emil Boc a declarat marti ca o eventuala participare a lui Theodor Stolojan la alegerile parlamentare va fi decisa in interiorul partidului, pana la anuntarea candidaturilor democrat-liberalilor, a caror finalizare are ca termen 7 octombrie.

Anuntul lui Boc a venit dupa ce, in urma cu doua saptamani, Theodor Stolojan a declarat ca nu va participa la alegerile parlamentare deoarece acest lucru ar complica lucrurile avand in vedere postura de candidat al PD-L la functia de premier.

"Noi discutam in continuare in partid aceasta optiune (de a candida-n.r.), insa, deocamdata, decizia mea este de a nu candida. Am anuntat ca nu doresc sa candidez. In partid discutam optiunile, facem inca asemenea analize. Optiunea mea este sa nu candidez. In partid se fac inca analize", a declarat Theodor Stolojan pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.