Candidatul PNL Calin Popescu Anton Constantin Tariceanu risca sa nu obtina functia de parlamentar la alegerile din 30 noiembrie. Aceasta este concluzia unei simulari efectuate de Cotidianul pe circumscriptia Ilfov, acolo unde Tariceanu intentioneaza sa candideze.

Premierul urma sa intre in competitia electorala intr-un colegiu din Bucuresti, insa, speriat de eventualitatea unui esec, el s-a indreptat spre un colegiu din judetul Ilfov, considerat cu sanse mai bune, scrie Cotidianul. Este vorba de Colegiul 4 Ilfov, in care 6 localitati din 10 au primari PNL. Insa , Tariceanu, are sanse sa nu scape de emotii nici aici, dar nu din cauza vreunui adversar politic, ci chiar din partea unui alt candidat al PNL.

In urma numarului total al primelor voturi obtinute, din candidatii celor trei partide (PDL, PNL si PSD) din cele patru colegii, vor fi desemnate trei mandate, in functie de numarul de voturi acumulate.

Premierul Tariceanu ar putea avea probleme in cazul in care candidatul PNL din Colegiul 3 ar obtine mai multe voturi decat acesta in colegiul 4. In acest caz, liberalul ar obtine mandatul la prima redistribuire, iar Tariceanu ar trebui sa astepte loteria redistribuirilor nationale, unde are aceleasi sanse cu adversarii din PSD si PDL.

In sedinta de luni a conducerii PNL, seful liberalilor a amanat decizia sa finala cu privire la candidatura. Tariceanu a mentionat ca se va decide pana vineri daca ramane in colegiul din Primaverii din Bucuresti sau va candida in Colegiul 4 din Ilfov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.