Motiunea PSD din Camera Deputatilor avand ca tema educatia sic ea pe tema agriculturii, au fost adoptate ieri la scurt timp una dupa cealalta.

Prin textul motiunii simple pe agricultura, intitulata „Promisiuni si minciuni = „sprijinul” acordat agricultorilor de Guvernul Tariceanu”, PSD solicita Guvernului acordarea unui sprijin financiar de 700 lei/ha pentru asigurarea motorinei, a semintelor, pesticidelor si a ingrasamintelor necesare culturilor agricole, asigurarea depozitarii recoltelor de grau, alocarea a cel putin 4% din PIB agriculturii incepand cu anul 2009 si acordarea din fonduri publice a 20-30% din volumul creditelor acordate pentru productia din sectorul vegetal si zootehnie, relateaza NewsIn.

De asemenea, PSD critica Guvernul Tariceanu pentru situatia „dezastruoasa” a sistemului de irigatii, pentru pretul mare al motorinei si pentru intarzierea acordarii banilor pentru platile directe destinate anului 2007.

In ceea ce priveste pretul motorinei, PSD critica Guvernul Tariceanu pentru stabilirea unei accize mult mai mari decat cea prevazuta de UE. Guvernul a stabilit o acciza de 80,971 euro/ 1000 de litri, in timp ce UE prevede o acciza de 20 de euro/1000 litri, aceasta masura fiind luata de Guvern pentru reducerea pretului la combustibil, motivand ca Romania nu este in masura sa distribuie motorina marcata, cu acciza redusa, pentru agricultura, dar “in realitate aceasta masura nu a redus pretul motorinei”, se specifica in textul motiunii.

Prin textul motiunii simple "Guvernarea de dreapta, un esec pentru educatie", PSD cere demisia ministrului Cristian Adomnitei, promovarea initiativei legislative a PSD privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, prezentarea unei situatii exacte a repartizarii resurselor financiare pentru infrastructura, criteriile de alocare si rezultatele obtinute, analiza rezultatelor examenelor si testarilor nationale cu propuneri concrete pentru ameliorarea calitatii si recredibilizarea sistemului, solutii concrete pentru diminuarea efectelor propuse de retrocedarea masiva a cladirilor de scoli si gradinite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.