Liderul grupului parlamentar PSD in Senat, Ion Iliescu, a fost adus la sedinta de grup de ieri chiar de catre presedintele partidului, Mircea Geoana. Ajuns cu intarziere la sedinta, Geoana a constatat ca lipseste tocmai liderul grupului. Vazand ca a trecut jumatate de ora de la inceperea sedintei, noul lider al partidului a iesit val-vartej din sala si s-a dus glont in biroul fostului presedinte, aflat la cativa metri distanta.

Dupa cateva minute, cei doi au venit impreuna, destul de tensionati, la sedinta de grup. Ion Iliescu nu avea insa nici o vina pentru aceasta "mica" intarziere, fiind retinut de mai multi senatori care i-au ramas fideli dupa debarcarea de la carma partidului. Rodica Stanoiu, Dan Mircea Popescu, Ioan Talpes si Corina Cretu au zabovit, pe rand, minute bune in biroul lui Iliescu. Potrivit unor zvonuri care circula tot mai des in ultimul timp in cadrul partidului, Ion Iliescu si apropiatii sai ar vrea sa plece din PSD pentru a-si infiinta propria formatiune politica.

Dupa Congresul PSD, de la sfarsitul lunii aprilie, cand Iliescu a pierdut conducerea partidului, au existat o serie de semnale care sustin aceste zvonuri. Zilele trecute, fostul vicepresedinte Dan Ioan Popescu s-a intors din drumul spre Sinaia, unde urma sa participe la o intrunire a PSD. Dan Ioan Popescu a refuzat sa stea alaturi de noul lider al partidului, Mircea Geoana. La Senat, Ion Iliescu este inconjurat in permanenta numai de pesedistii fideli. Pe de alta parte, surse apropiate lui Ion Iliescu dezmint plecarea acestuia din partid la Consiliul National de vineri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.