PNTCD asteapta cu sufletul la gura semnatura Premierului Calin Popescu Tariceanu, pentru aprobarea colaboratii PNL-PNTCD pe listele electorale, pentru alegerile din aceasta toamna.

Presedintele PNTCD, Marian Milut, a declarat ca asteapta semnarea documentului de colaborare pe listele partamentare pentru alegerile electorale din aceasta toamna cu PNL, din partea Premierului Calin Popescu Tariceanu. Insa semanrea documentului intarzie, iar PNTCD spera la un raspuns clar pana sambata.

PNL ezita

Dupa scandalul iscat intre Radu Sarbu si Marain Milut in privinta conducerii PNTCD, acum PNL ezita semnarea documentului de colaborare argumentand pentru asta nesiguranta in privinta conducerii partidului. Milut a tinut sa specifise n conferinta de astazi ca sefia PNTCD nu poarte fi discutata, argumentand ca PNTCD nu este partidul cuiva anume ci este o mostenire nationala.

Milut s-a aratat de asemena foarte ingrijorat in privinta ezitarii PNL, deoarece fara sprijinul acestora PNTCD-ul are sanse minime in campania electorala din acest an. Daca documentul nu va fi semnat pana sambata, acestia vor fi pusi in situatia de a nu intra cu sanse egale in campania electorala.

Alta perspectiva

Daca PNL va refuza colaporarea, PNTCD va fi nevoit sa intre in campania electorala pe cont propriu.

"Daca PNL nu va semna vom participa singuri. Chiar daca sansele sunt foarte mici, nu ne putem permite sa nu intram in alegeri", a declarat Marian Milut, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a comunicat de asemenea faptul ca sambata va intenta actiuni juridice impotriva lui Radu Sarbu, care in opinia sa, a depasit orice limita. Milut a mai precizat ca o alianta intre PNL si gruparea lui Sarbu ar fi imposibila, deoarece acesta nu are aviz politic.

PNTCD se afla acum in situatia in care nu isi permite sa faca aliante cu alte partide, deoarece este un partid prea mic, dar spera totusi la o colaborare cu PNL-ul. Marian Milut roaga celelalte partide sa nu uite importanta PNTCD-ului pentru istoria nationala, chiar daca acesta nu mai este nici pe departe ceea ce a fost odata. Milut a tinut sa mentioneze ca si daca aceasta colaborare nu se va produce PNTCD-ul continua sa aiba sustinerea si aprobarea Partidului Popular European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.