PRM va sustine "neconditionat" orice motiune cenzura, indiferent daca aceasta este initiata de PSD sau de PD-L, a declarat Corneliu Vadim Tudor, potrivit NewsIn.

„Acum este o concurenta intre PSD, pe de o parte, si PD-L, pe de alta parte, care introduce primul motiunea de cenzura. Vad ca-si face ambitia PSD si afirma ca, daca Guvernul Tariceanu nu va spori pensiile incepand cu 1 octombrie, va introduce motiune de cenzura. Indiferent de motivatia populista si ieftina, noi, in mod neconditionat, vom sprijini”, a declarat presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

PSD va depune o motiune de cenzura daca Guvernul nu dispune pana pe 22 septembrie majorarea cu 20% a punctului de pensie incepand cu 1 octombrie, si nu 1 noiembrie, a declarat joi deputatul Marian Sarbu, care a sustinut ca formatiunea are semnale ca si alte partide, inclusiv PD-L, vor vota motiunea.

Sarbu a sustinut ca pana pe 20-22 septembrie Guvernul poate dispune majorarea pensiilor incepand cu 1 octombrie, si nu 1 noiembrie, astfel incat sa nu produca bulversari admnistative la Casa de Pensii, iar pensionarii sa primeasca banii in plus cu o luna inainte.

"In mod indiscutabil, daca dupa aceasta data Guvernul nu dispune majorarea pensiilor, vom depune motiune de cenzura", a declarat deputatul PSD. El a mai sustinut ca exista disponibilitate si din partea altor partide de a vota motiunea, inclusiv PD-L. Intrebat daca PSD a discutat cu PD-L despre o eventuala sustinere, Sarbu a spus ca au existat discutii individuale cu parlamentari, "in mod neoficial". "N-a fost o discutie la nivel politic, dar cred ca vor fi dispusi sa voteze", a adaugat el.

Luni, dupa ce a anuntat depunerea unei motiuni simple a PD-L, Emil Boc a precizat ca, daca un alt partid sau alte formatiuni politice vor initia la randul lor motiuni simple pe aceeasi tema, democrat-liberalii sunt "deschisi sa transforme motiunea simpla pe educatie in motiune de cenzura".

Liderul PD-L a subliniat ca niciun demers antiguvernamental nu poate trece fara "sa aiba suportul PSD" si a precizat ca desi s-ar putea strange semnaturile pentru a initia o motiune de cenzura, "important este sa ai voturile ca sa o treci".

"Daca va exista o vointa politica de a transforma motiunile simple pe educatie in motiune de cenzura vom merge mai departe cu un asemenea demers", a afirmat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.