Vicepresedintii PNL Crin Antonescu si Ludovic Orban l-au criticat vineri pe Theodor Stolojan despre care au spus ca nu are curajul sa candideze uninominal si ca este foarte posibil sa nu ajunga prim-ministru, chiar daca a fost propus de PD-L pentru aceasta functie, potrivit NewsIn.
„Inteleg ca, cu putina vreme inainte de reuniunea noastra, cunoscutul economist si inotator Theodor Stolojan a fost desemnat viitor prim-ministru de PD-L cu chip ca gandeste altfel. Domniile lor inteleg ca au lansat un program de Guvernare intitulat «Gandim altfel!». Daca domnul Stolojan este viitorul prim-ministru al PD-L-ului, ma intreb: «Cum gandeste altfel domnul Stolojnan. Altfel decat cine? Altfel decat cand? Altfel decat atunci cand gestiona valuta lui Ceusescu? Altfel decat atunci cand in calitate de prim-ministru al Romaniei a nationalizat valuta care ii scapase lui Ceausescu? Altfel decat atunci cand le-a spus romanilor ca din pacate nu-i mai poate reprezenta si i-a facut pe unii, altfel barbati incecati, sa planga? Altfel decat atunci cand spunea ca singura legitimitate a unui politician vine din confruntarea directa cu electoratul?» De ce nu candideaza Theodor Stolojan? Ca din motive de boala nu, vedem ca este foarte, foarte sanatos”, a spus Antonescu precizand ca cei care au „clamat” valorile votului uninominal „nu dau zor” sa se confrunte direct cu electoratul.

La randul sau, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a apreciat ca este "greu de inteles cum este posibil ca dupa 18 de evolutie democratica PD si Basescu sa propuna acelasi candidat pentru functia de prim-ministru asa cum a facut si Ion Iliescu”.

„Sigur ca, in ceea ce ma priveste, astept ca Stolojan sa se imbolnaveasca, chiar daca niste consilieri de imagine neinspirati l-au aratat la malul marii, aproape in costumul lui Adam iesind din valurile marii sau din piscina. Eu cred ca se va imbolnavi, daca nu cumva este deja bolnav, si in niciun caz povestea cu Stolojan prim-ministru nu va deveni realitate”, a spus Orban.

Liderul PNL a adaugat ca, in opinia sa, PD-L va putea sa formeze Guvern cu Stolojan „in Burundi sau in Kuala Lumpur sau poate in Congo, in niciun caz in Romania”.

Conferinta Nationala a PD-L a decis vineri, in unanimitate, ca Theodor Stolojan sa fie propunerea democrat-liberalior pentru functia de premier, liderul partidului lansandu-se intr-un atac dur la adresa PNL si PSD facute vinovate pentru esecul reformelor in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.