PD-L isi desemneaza astazi posibilul viitor premier. Candidatul democrat-liberalilor va fi al treilea prim-ministru virtual, dupa liberalul Calin Popescu Tariceanu si social-democratul Mircea Geoana.
Cel mai vehiculat nume de posibil sef de guvern PD-L este Theodor Stolojan, cu toate ca au mai fost lansate si variantele Vasile Blaga si Adriean Videanu.

In partid exista doua curente - unul favorabil lui Stolojan, dar si voci care nu doresc nominalizarea acestuia ca premier, amintind de experienta din 2004, cand acesta s-a retras din cursa, sustin surse din conducerea PD-L. Principalul atu al fostului consilier prezidential este apropierea lui de presedintele Traian Basescu. Insa, sustin aceleasi surse, unii membri ai Biroului Permanent nu pot face abstractie de riscurile pe care le ridica o astfel de nominalizare, adica anuntul PNL ca nu va participa la o guvernare alaturi de PD-L, daca Stolojan va fi premier, in acest caz Blaga fiind singura persoana agreata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.