Un acord cu privire la prezenta unor baze militare ruse in Osetia de Sud urmeaza sa fie semnat la 2 septembrie, a anuntat presedintele Parlamentului oset, citat de agentia Interfax, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Intentionam sa semnam un acord cu Rusia cu privire la cooperarea bilaterala si la amplasarea de baze militare ruse pe teritoriul Osetiei de Sud. Acest lucru se va intampla la 2 septembrie", a declarat Tarzan Kokoiti, presedintele Parlamentului interimar.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat marti recunoasterea independentei celor doua republici separatiste, Abhazia si Osetia de Sud, si stabilirea unor relatii diplomatice cu aceste regiuni.

"Suntem pregatiti sa incheiem un tratat de prietenie cu Rusia", a declarat marti Eduard Kokoiti, citat de Interfax. "Voi propune de asemenea Rusiei sa instaleze o baza militara rusa pe teritoriul sud-oset si decizia in acest dosar va depinde de alegerea Rusiei", a adaugat el.

Si Abhazia a anuntat marti ca este pregatita sa semneze un acord de cooperare militara cu Rusia, dupa recunoasterea independentei sale de catre Moscova, a declarat marti presedintele abhaz Serghei Bagaps, citat de agentiile ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.