Dan Motreanu a precizat ca, prin decizia ultimei Delegatiei Permanente, pentru a se putea constitui bugetul national de campanie al partidului, fiecare candidat trebuie sa contribuie cu 2.500 de euro. Seful campaniei PNL a explicat ca banii vor fi folositi in doua directii - pe de o parte pentru depozitul ce trebuie depus la AEP, conform legii, drept garantie, in valoare de aproximativ 600 de euro, si pe de alta parte pentru campania nationala (machete, aparitii in presa centrala etc).

Motreanu a adaugat ca, avand in vedere ca termenul pana la care candidatii trebuie sa dea banii la partid este de 1 septembrie, pentru a se putea demara pregatirile pentru campania la nivel national, se trimit SMS-uri celor care trebuie sa aduca sumele. El a explicat ca SMS-urile pe teme de campanie reprezinta o practica obisnuita in PNL si a precizat ca el insusi a trimis un mesaj candidatilor, in urma cu cateva zile, prin care le reamintea decizia Delegatiei Permanente. Secretarul general al PNL a mentionat ca miercuri, colegul sau, coordonatorul politic al campaniei, Bogdan Olteanu, a revenit cu un nou mesaj, prin care le preciza candidatilor ca cei care nu vor plati pana la termenul stabilit, nu vor mai intra in cursa.

Potrivit lui Motreanu, PNL va face o campanie descentralizata. El a subliniat, pe de alta parte, ca PSD cere 15.000 de euro fiecarui candidat, iar PD-L 10.000 de euro pe candidat. In opinia secretarului general al PNL, decizia Delegatiei Permanente a fost luata in ideea de a arata capacitatea financiara a candidatilor de a strange fonduri.