"Acordam in cazul in care vor fi oameni care nu sunt membri de partid, punem foarte mare accent pe o anumita fidelitate ideologica si apropiere de crezul si valorile noastre. Ideea ca mergi pe strada si te uiti la un tabloid si o iei pe doamna cutare si pe domnul cutare doar pentru ca au notorietate este strain spiritului pesedist", a spus Geoana, raspunzand unei intrebari despre persoanele care ar putea fi atrase de partid sa candideze la toamna.

Mircea Geoana a mai declarat ca exista cateva optiuni si pentru circumscriptiile din afara tarii si ca si acolo va conta la fel de mult apropierea ideologica. Liderul PSD a spus chiar ca partidul are in vedere, de exemplu, persoane din SUA, apropiate Partidului Democrat, sau din Israel persoane apropiate Partidului Muncii. "Baza din Chicago, de unde Obama va candida, reprezinta o baza de selectie interesanta si pentru noi", a spus Geoana. Liderul PSD a refuzat insa sa dea nume despre personalitatile din afara partidului care ar putea candida in numele PSD, atat pentru circumscriptiile din tara, cat din strainatate.

PSD a propus unor personalitati, de regula sportivi, precum Nadia Comaneci sau Ilie Nastase, sa candideze la aceste alegeri. Cei doi au refuzat oferta lui Geoana, la fel ca si alti sportivi ofertati de alte partide precum Gabriela Szabo, de PNL. Cosmonautul Dumitru Prunariu e pe punctul de a candida pentru PSD, fie intr-un colegiu din Brasov, fie in Capitala.