Impartiti in doua tabere, taranistii au organizat simultan un Congres extraordinar si un Comitet National de Coordonare in care rivalii s-au exclus reciproc si s-au ales la conducerea partidului
Conflictul din PNTCD a cul­minat ieri cu aparitia unui nou for de conducere al for­matiunii, taranistii avand in prezent doi presedinti: Marian Milut si Radu Sarbu. Sefii statutari ai partidului au convocat la Sinaia sedinta Comitetului National de Coor­donare, in timp ce con­testatarii lui Marian Milut si Aurelian Pa­ve­lescu s-au reunit in Congres extraordinar la Bu­curesti. Rafuindu-se pentru preluarea conducerii unui partid cotat la 1%, repre­zentantii celor doua tabere s-au destituit reciproc din functii, s-au exclus din partid si s-au acuzat de lipsa de per­formanta.

Comitetul National de Coor­donare (CNC) al PNTCD, initiat de Marian Milut si Aurelian Pavelescu a votat ieri in favoarea debarasarii de organizatorii Con­gresului Extraordinar, considerat nestatutar. Astfel, Gheorghe Ciu­handu a fost destituit din functia de presedinte al CNC, iar Radu Sarbu si Alin Popa au fost exclusi din partid. "A fost suspendat din calitatea de membru de partid Radu Rizescu, membru supleant in CNC" a continuat anuntul matrasirilor seful PNTCD, Marian Milut. Potrivit deciziei CNC, locul lui Ciuhandu va fi luat de vicepresedintele Marius Popovici. Milut a mai aratat ca CNC nu a luat nici o decizie in legatura cu participantii la "asa-zisul" congres. "Sunt multi dintre ei care n-au fost informati sau au executat din vanitate o cerinta a sefului de organizatie", i-a scuzat seful PNTCD. El a justificat actiunile impotriva con­testatarilor prin faptul ca "au inghetat viitorul PNTCD si ca "nu au performat". Milut a dat citire mesajului transmis de fostul presedinte Emil Constanti­nescu, absent de la eveniment, care a tinut sa-i felicite pentru pactul cu PNL privind alegerile parlamentare. La sedinta au participat reprezentanti ai 42 de organizatii judetene, si 51 dintre cei 82 de membri ai BNC cu drept de vot.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.