"PD-L acuza PNL ca pregateste din nou o mita electorala prin alocarile publice de bani", a precizat Boc, subliniind ca aceasta practica a fost utilizata si la alegerile locale din iunie 2008. "O asemenea situatie se pregateste a se repeta si in toamna acestui an pentru alegerile parlamentare. PNL pregateste o noua alocare de fonduri guvernamentale din bani publici, cu preponderenta catre primarii PNL si de cumparare a primarilor de la alte formatiuni politice, pentru atragerea lor in campanie alaturi de candidatii PNL", a afirmat el.

Liderul PD-L a prezentat modul in care au fost repartizate fondurile guvernamentale catre teritoriu inaintea scrutinului din iunie 2008. Presedintele PD-L a mentionat ca, prin acele alocari, PNL a primit 42,42%, desi la nivelul anului 2008, inaintea alegerilor locale, liberalii au, ca pondere a primarilor, 22%. Boc a mentionat ca PSD-ului i s-au alocat 34,46% din suma la o pondere de 33% primari, PD-L-ului i s-au dat 6,45% la o pondere de 27%, UDMR-ului i s-a dat 6,15% la o pondere de 6%. Primarii altor formatiuni, circa 12%, au primit aproximativ 5,7%. Boc a mai subliniat ca primarii democrat-liberali guvernau, de fapt, 62% din populatie. Potrivit lui Boc, alocarile Guvernului au reprezentat mita electorala si din perspectiva faptului ca au fost date unor primarii conduse de oameni de la PD-L pentru a-i convinge sa candideze in alegerile locale pentru PNL, cu referire la localitati din judetele Galati, Cluj, Iasi si Maramures.

Liderul PD-L a conchis ca, atat in 2007, cat si in 2008, Guvernul Tariceanu, "in complicitate" cu PSD, au folosit banii publici ca mita electorala, practica preluata din timpul guvernarii social-democrate. Boc a precizat ca, in perioada in care si democratii erau la guvernare, alocarile guvernamentale nu se faceau pentru cheltuieli curente si de capital, ca in prezent, ci pentru obiective concrete.