Marile proiecte ale Capitalei, referitoare la Pasajul Basarab, reabilitarea strazilor secundare, care urmeaza a fi realizate cu fonduri externe, pentru care s-a zbatut in calitate de primar general Traian Basescu, vor demara probabil de abia in septembrie anul acesta. Si asta pentru ca, desi Banca Europeana de Investitii si-a dat acordul in scris pentru acestea, procedurile efective de a intra in posesia banilor sunt foarte complicate. Adriean Videanu, actualul primar al urbei, s-a declarat insa optimist.

"Pe lista prioritatilor mele pentru acest an se numara realizarea marilor proiecte propuse la nivelul Bucurestiului, pentru care s-au incheiat contracte de finantare externa. Desigur este un proces greoi, deoarece trebuie realizate studii de fezabilitate, licitatii care necesita timp. De aceea cred si sper ca prin septembrie sa demareze lucrarile propriu-zise", a declarat primarul Videanu.

El a mai spus ca alte prioritati tot pentru anul in curs sunt legate de anveloparea blocurilor, procesul de reabilitare a retelelor RADET, emisiunea de euro. La randul sau, Gheorghe Udriste, coordonatorul proiectelor pe BEI din cadrul Primariei, a adaugat, referitor la proiectul de reabilitare a 1.800 de strazi: "Speram sa inceapa din toamna acest proiect, mult mai complex, pentru ca se monteaza si utilitatile la strazile secundare, care sa se ocupe de scenariul punerii in aplicare, de planificare pe ani, esalonare".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.