"Se comenteaza mult daca a fost sau nu oportuna aceasta vizita, care sunt rezultatele concrete. Eu cred ca nu este rea o astfel de actiune. Speram ca aceasta actiune sa fie bine pregatita din timp, sa aiba in spate si un mesaj pus de acord cu tarile membre ale Uniunii Europene sau cu Statele Unite. In realitate, aceasta actiune nu rezolva problema din Georgia" a declarat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

El a adaugat ca, in momentul de fata, grija Romaniei ar trebui sa fie schimbarea strategiei in raporturile cu Rusia, care nu sunt multumitoare. "Romania, personal nu vad ce ar putea castiga. Grija principala, tinand seama de pretentiile pe care le avem de a juca un rol important în regiunea Marii Negre, ar fi fost o schimbare radicala de strategie în relatia cu Rusia, relatie care este destul de înghetata, relatie care la ora actuala ne costa destul de mult apropo de pretul gazelor", a afirmat Vacaroiu.

Presedintele Traian Basescu a efectuat, miercuri si joi, o serie de vizite de lucru in Ucraina, Republica Moldova, Republica Azerbaidjan, Georgia si Republica Turcia.