Prefectul de Timis Ovidiu Draganescu a depus o plangere pentru ultraj impotriva mai multor persoane de etnie roma din Timisoara, dupa ce, marti seara, a fost amenintat de acestia cu moartea deoarece dorea sa cumpere un apartament intr-o casa in care locuiesc romi.
Ovidiu Draganescu s-a deplasat, marti seara pe str. Brasov nr.13 din Timisoara, incognito, anuntand ca vrea sa cumpere un apartament intr-o casa. Imobilul avea in geam anuntul „aici locuieste familie de tigani", transmite corespondentul NewsIn. Prefectul a fost primit de cetatenii romi cu amenintari. “Mi-au vorbit despre iatagane si nu au a lipsit mult sa se ajunga la conflict fizic. A fost la limita agresiunii fizice. Eram aproape convins ca asa se va intampla”, a declarat prefectul. Prefectul a chemat Politia, iar ulterior a depus o plangere penala.

“Se pare ca in Timisoara exista asemenea fenomene. Am inregistrat pe telefon discutia intre mine si acele persoane. Acolo unde intra (romii, nr.) iau apartament dupa apartament si apoi toata casa, cine intra acolo iese numai mort. Tot dialogul intre mine si ei a fost purtat pe casa scarilor cu niste persoane care nici nu au fost invitate sa participe la discutie”, a declarat miercuri dimineata prefectul Ovidiu Draganescu. Prefectul a inregistrat toata convorbirea cu romii, cu toate amenintarile.

Draganescu s-a dus la casa de pe str. Brasov dupa ce mai multi locatari romani ai imobilului au depus plangeri ca sunt terorizati de tigani sa le vanda apartamentele, pentru ca ei sa aiba in posesie toata cladirea.

“Cred ca o solutie pentru aceste imobile ar fi ca apartamentele locuite de romani sa fie cumparate de serviciile deconcentrate care nu au sedii, pentru ca ei au si paza. Alta ar fi relatia intre romi si institutiile statului roman”, a mai spus prefectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.