Candidatul la presedintie din partea Aliantei PNL-PD, Traian Basescu, a respins acuzatiile formulate de guvern la adresa sa, potrivit carora ar fi dat dovada de xenofobie, iresponsabilitate si extremism la adresa unor reprezentanti ai UE. In raspunsul sau, Traian Basescu sustine ca acuzatiile venite din partea executivului tin de campania electorala a principalului sau contracandidat, Adrian Nastase. "Eu remarc faptul ca dansul incearca sa isi sustina candidatura cu diversi politicieni din strainatate, insa Adrian Nastase uita faptul ca are nevoie si de sustinerea poporului roman, nu doar a vizitatorilor din strainatate. El trebuie sa spuna cinstit poporului roman ca a negociat prost acordul de aderare, ca sunt capitole extrem de dificile, cum ar fi agricultura, energia, in care pur si simplu a negociat impotriva intereselor celor 22 de milioane de romani, de dragul de a inchide in mod superficial capitolele de negociere", a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat BBC.

Candidatul Aliantei D.A. sustine ca ne putem bucura de incheierea negocierilor mai devreme, dar contracandidatul sau, Adrian Nastase, ar trebui sa fie cinstit si sa recunoasca ca a negociat prost. "El trebuie sa fie cinstit si sa spuna ca a negociat prost, a negociat pripit, a negociat impotriva intereselor fiecarui cetatean, iar factura, din pacate, nu o va plati Adrian Nastase, ci o vor plati cele 22 de milioane de romani. Ei vor trebui sa afle ca s-a dublat pretul la anergie electrica pana la 1 ianuarie 2007, ca s-a dublat pretul la gaze si combustibili si la incalzire pana la 1 ianuarie 2007. Probabil ca Adrian Nastase nu stie ce inseamna negociere. Pacat ca este profesor de drept", a aratat Basescu.

In interviul acordat BBC, Traian Basescu si-a reinnoit acuzatiile la adresa modului in care premierul Adrian Nastase si cabinetul pe care il conduce a inteles sa negocieze cu UE. "Pentru mine este foarte clar ca, pentru a acoperi gravele acuzatii de coruptie aduse Guvernului Romaniei, luptei anticoruptie, Adrian Nastase a fost nevoit sa cedeze. Aduceti-va aminte, chiar presedintele Ion Iliescu acuza guvernul si de aroganta, si de coruptie. Nu eu o spuneam, ci o spunea si presedintele Ion Iliescu. Deci, in aceste conditii, este clar ca ei au fost nevoiti sa dea ceva la contrapartida in aceste negocieri."


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.