PD-L ii solicita lui Adrian Nastase sa-si prezinte demisia din Parlament, iar refuzul este in acceptiunea democrat-liberalilor o recunoastere a vinovatiei, a declarat vicepresedintele Cezar Predac. PD-L II transmite lui Adrian Nastaseca in fata justitiei nu poti raspunde pe blog.
"PD-L cere demisia deputatului Adrian Nastase pentru ca cetateanul Adrian Nastase sa se prezinte in fata justitiei asa cum se prezinta fiecare cetatean roman", a declarat astazi vicepresedintele democrat-liberalilor Cezar Preda.

El a mentionat ca refuzul deputatului social-democrat de a demisiona si a veni in fata justitiei este "in acceptiunea PD-L o recunoastere clara a vinovatiei din dosarul instrumentat de procuratura".

Democrat-liberalul a atacat PSD si PNL pentru ca, asa cum a mentionat, cele doua formatiuni au inceput din 2007 o campanie de franare a luptei impotriva coruptiei si a demersului de a aduce in fata justitiei politicieni corupti, fie ei ministri sau fosti ministri. Potrivit lui Cezar Preda, o confirmare a "intelegerii" PSD-PNL este chiar solicitarea de schimbare a procurorului-sef al DNA, iar votul de miercuri al Parlamentului este numai continuarea acestei intelegeri.

"Spre deosebire de Miron Mitrea sau Traian Basescu, atunci cand a fost cazul, acest om, in lasitatea sa, refuza sa se duca in fata justitiei, pentru ca in fata justitiei nu poti raspunde pe blog, in fata justitiei trebuie sa raspunzi personal", a mai declarat vicepresedintele PD-L.

Democrat-liberalul a criticat si comportamentul liderului PSD, Mircea Geoana, despre care a spus ca "una fumeaza si alta vorbeste". Cezar Preda a spus ca presedintele PSD "a clamat cu emfaza", la Palatul Cotroceni, dorinta sa si a partidului de a face ceva pentru Romania, insa s-a dovedit a fi "un om al intereselor lui Adrian Nastase".

Cezar Preda a mai precizat ca juristii PD-L au inceput sa caute inca de miercuri elemente legale si constitutionale de reluare a procedurii avizarii dosarelor Mitrea si Nastase. "Nu am identificat pana acum si nu avem o solutie pana acum", a mai spus Preda.

In ceea ce priveste decizia Comisiei juridice a Senatului de a cere urmarirea penala a lui Paul Pacuraru si Codrut Seres, vicepresedintele PD-L si-a exprimat speranta ca aceasta hotarare sa fie in concordanta cu plenul, "si nu un pas de amanare a blamului public", iar "in plen, la vot secret, sa nu avem aceeasi surpriza".

Parlamentul a refuzat miercuri avizarea urmaririi penale a deputatilor PSD fosti ministri Adrian Nastase si Miron Mitrea. Adrian Nastase, care a refuzat dupa votul de miercuri sa faca vreo declaratie presei, a sustinut in aceeasi zi pe blogul personal ca votul dat in Parlament reprezinta "o solutie politica data unui dosar politic", niciunul dintre acuzatotii sai nedorind "sa se faca dreptate".

Deputatul PSD Miron Mitrea a anuntat ca va demisiona din Parlament din cauza respingerii cererii DNA privind inceperea urmaririi sale penale si le-a multumit colegilor care au votat in favoarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetele in dosarele Mitrea si Nastase, pentru care deputatii au respins, miercuri, cererea de urmarire penala facuta de procurori, s-au oprit, iar cazurile sunt blocate, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

"Din acest moment, respectivele dosare sunt blocate, anchetele sunt oprite, din cauza ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru continuarea lor", a afirmat Livia Saplacan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.