Asociatia Victimelor Mineriadelor organizeaza joi un miting de protest in fata Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, pentru a protesta fata de interventia militara rusa in teritoriul georgian, la care sunt asteptati toti cei care se impotrivesc razboiului.
Protestul, care se va desfasura intre orele 10.00 si 13.00, a obtinut autorizatiile necesare din partea Primariei, a declarat miercuri pentru NewsIn Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor.
La randul sau, Asociatia Pro Democratia a obtinut pentru vineri autorizare pentru desfasurarea unui mars de protest care se va incheia cu un miting tot in fata Ambasadei Rusiei. Pro Democratia pregateste si o petitie in sprijinul Georgiei contand pe semnaturile unor personalitati recunoscute ale societatii civile romanesti.

Tensiunea dintre Georgia si Rusia a degenerat intr-un adevarat conflict militar saptamana trecuta, dupa ce Georgia a lansat o ofensiva pentru recastigarea controlului in regiunea sa separatista Osetia de Sud, ceea ce a declansat o contraofensiva dura din partea Rusiei. Moscova, care are forte de mentinere a pacii in Osetia de Sud, sprijina teritoriul separatist si a acordat pasapoarte majoritatii locuitorilor din aceasta zona, apararea acestora fiind unul dintre motivele invocate pentru incursiunea pe teritoriul georgian.

Cele doua tari au acceptat marti planul de pace negociat de presedintele francez Nicolas Sarkozy, care prevedea oprirea ostilitatilor si retragerea fortelor ruse si georgiene la pozitiile ocupate inainte de criza, insa miercuri presedintele Mihail Saakasvili a acuzat Rusia ca nu respecta armistitiul.

Tbilisi sustine ca 175 de georgieni, majoritatea civili, au fost ucisi in conflictul ruso-georgian, potrivit unui bilant anuntat marti seara de ministrul georgian al sanatatii. Ambasada Georgiei la Bucuresti a deschis miercuri o carte de condoleante pentru victimele agresiunii ruse din Georgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.