Un numar de 15 alesi locali, primari, viceprimari, consilieri, dar si presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu (PD-L), sunt incompatibili cu functiile pe care le detin, intrucat nu au renuntat la afacerile lor private, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit subprefectului Radu Tamasoi, in documentele de la Oficiul Registrului Comertului, presedintele CJ apare ca administrator al unei firme de constructii din Sangeorz-Bai.

Cei doi viceprimari ai Bistritei, George Avram (PSD) si Florin Gaurean (PNL), sunt si ei incompatibili, deoarece primul este membru in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC „Aquabis” SA, in timp ce al doilea este administrator la o firma cu profil silvic.

Incompatibili mai sunt sunt primarul comunei Telciu, Sever Muresan (PD-L), si cel al comunei Lechinta, Romeo Florian (PSD), de asemenea detinatori sau conducatori de firme private. Incompatibili mai sunt trei viceprimari si sapte consilieri locali.

Subprefectul a declarat ca este posibil ca unii sa fi renuntat la afaceri, dar acest lucru nu a fost mentionat in documentele ORC. Tocmai de aceea, Prefectura i-a avertizat ca, pana la sfarsitul saptamanii, sa reglementeze aceste aspecte, in caz contrar riscand pierderea functiilor.

Presedintele CJ, Liviu Rusu, nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia creata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.