Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat marti, pentru NewsIn, ca luni, 18 august, de la ora 13.00, va avea loc sedinta Biroului Permanent al acestei camere, in cadrul careia se vor analiza rapoartele ce urmeaza a fi trimise de catre Comisia juridica in cazurile lui Paul Pacuraru si Codrut Seres. De asemenea, va fi repartizata aceleiasi Comisii cererea de incepere a urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu.

In cadrul discutiilor, va fi studiata si oportunitatea convocarii unei sesiuni extraordinare in ultima saptamana a lunii august.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului doua scrisori, ultima dupa raportul Comisiei Europene pe justitie, in care a solicitat transarea situatiei fostilor si actualilor ministri parlamentari pentru care s-a cerut inceperea urmaririi penale. Camera Deputatilor a fost convocata miercuri, 13 august, in sesiune extraordinara, pentru reluarea votului pe rapoartele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea. Din lipsa de cvorum, la Senat, Comisia juridica a amanat pentru miercuri un vot pe dosarele Pacuraru si Seres.