Ministerul Afacerilor Externe anunta ca in urma deteriorarii situatiei din Georgia, s-a luat decizia evacuarii cetatenilor romani aflati pe teritoriul acestei tari, se arata intr-un comunicat MAE.

Ambasada Romaniei a primit instructiuni pentru informarea in regim de urgenta a cetatenilor romani cu privire la detaliile de evacuare. Acestia urmeaza sa se prezinte la sediul Ambasadei Romaniei de la Tbilisi (tel. 00995.32.385.310 sau 00995.32.382.310), de unde vor fi evacuati in Armenia si, ulterior, li se va asigura transportul spre Bucuresti, se precizeaza in comunicat.

Anterior, MAE informase ca este vorba de aproximativ 50 de cetateni romani pe care autoritatile romane sunt pregatite sa le evacueze.

Consilul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) reunit sambata seara a decis ca institutiile abilitate sa fie pregatite pentru evacuarea cetatenilor romani din Georgia, daca situatia va impune acest lucru. CSAT se va intruni din nou marti la ora 16.00, la cererea presedintelui Traian Basescu.

Mai multe tari europene au inceput inca de duminica evacuarea cetatenilor lor, iar SUA a anuntat luni ca evacueaza familiile diplomatilor americani de la Tbilisi si cel putin 170 dintre cetatenii SUA blocati in Georgia din cauza conflictului acestei tari cu Rusia.

Evacuarea se face cu autocare prin Armenia, aeroportul din Tbilisi fiind inchis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.