Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cere Tribunalului Bucuresti sa constate colaborarea cu Securitatea a lui Petru Ciubotariu, presedintele Sectiei Penale a Curtii de Apel Iasi, care ar fi dat note informative sub numele conspirativ "Spirache".
Potrivit actiunii depuse de CNSAS in instanta, judecatorul Petru Ciubotariu ar fi fost recrutat de Securitate in anul 1980 si ar fi dat note privind viata privata a localnicilor din satul Draguseni, Iasi, munca acestuia fiind catalogata drept "buna si utila securitatii si militiei". In urma verificarilor, CNSAS a intocmit, pe 30 aprilie, o nota de constatare, ulterior sesizand Tribunalul Bucuresti pentru a decide daca judecatorul Petru Ciubotariu a facut sau nu politie politica. CNSAS sustine ca judecatorul ar fi fost colaborator al Securitatii in perioada 1982-1984, informator intre anii 1984-1989 si persoana de sprijin in anul 1989.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.