Candidatii PD-L Bistrita-Nasaud la fotolii de deputati si senatori vor trebui sa contribuie cu bani proprii la campania electorala, iar acestia vor fi dati inainte de inceperea ei si nu dupa, cum s-a procedat la alegerile trecute, cand cei care au pierdut au refuzat sa mai plateasca.
Liderul PD-L Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat ca partidul este interesat la randul lui sa castige cat mai multe fotolii de deputati si senatori, iar din acest motiv, nu va sta cu ochii pe contul candidatului, ci pe castigarea a cat mai multor voturi, potrivit NewsIn.

„Fiind vorba de vot uninominal, fiecare candidat va trebui sa aiba un aport financiar, mai mare sau mai mic in functie de posibilitatile fiecaruia, insa partidul va fi alaturi de ei si ii va sprijini, incontestabil. In ceea ce priveste dimensiunea cheltuieliulor, aceasta depinde de mai multe elemente. Un candidat cu notorietate mai mare va avea cheltuieli mai mici”, a declarat Ioan Oltean care a estimat cheltuielile pentru un singur candidat din Bistrita-Nasaud la 20.000-30.000 de euro.

„Asigur ca fiecare candidat va avea o cota parte si o va da inainte, nu dupa ce a pierdut sau a castigat. Am invatat mai multe lucruri de la alegerile acestea . Banii jos si apoi intri in cursa”, a declarat Ioan Oltean, in opinia caruia sumele vehiculate in presa, de 100.000 de euro sunt „exagerate”.

PD-L Bistrita-Nasaud a stabilit doar doi candidati pentru cele patru colegi uninominale pentru Camera Deputatilor: Ioan Botis la Colegiul I si Ioan Oltean la Colegiul II. Inca se mai poarta discutii pentru celelalte doua colegii, dar si pentru cele doua de la Senat.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.