Comunitatea internationala a promis vineri, la conferinta donatorilor de la Bruxelles, 1,2 miliarde de euro pentru Kosovo, in vederea relansarii economiei precare a acestui nou stat, a anuntat Comisia Europeana, relateaza NewsIn, citand AFP

"Promisiunile care au fost facute astazi ajung la suma de 1,2 miliarde de euro. Este un mare succes", a declarat Pierre Mirel, un responsabil al Directiei Generale pentru Extindere din cadrul Comisiei Europene, la incheirea conferintei internationale a donatorilor.

"Asteptarile noastre au fost depasite", a declarat premierul kosovar Hashim Thaci, subliniind ca majoritatea donatiilor sunt pentru "urmatorii doi ani".

Comisia Europeana, care a anuntat vineri, in deschiderea conferintei internationale a donatorilor, ca va acorda 500 de milioane de euro pentru reconstructia economica a Kosovo pana in 2011, spera sa stranga un miliard de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.