Opt capete de acuzare pentru primarul orasului Detroit, Kwame Kilpatrick intr-un proces din cadrul unui scandal sexual

Scandalurile sexuale se tin lant in Statele Unite ale Americii. Dupa ce in urma cu doua saptamani, guvernatorul New York-ului, Eliot Spitzer, a tinut prima pagina a ziarelor de peste ocean, a venit randul primarul orasului Detroit, Kwame Kilpatrick, sa fie tinta unor acuzatii grave. Acesta urmeaza sa fie inculpat luni pentru sperjur, obstructionarea justitiei si comportament nepotrivit intr-un scandal sexual, relateaza Reuters.

Controversa din jurul politicianului de culoare, considerat la un moment dat o stea in ascensiune a partidului sau, ar putea avea consecinte asupra alegerilor prezidentiale si asupra deciziei Partidului Democrat privind delegatii din Michigan, pe care si-i disputa Hillary Clinton si Barack Obama.

Cele opt capete de acuzare anuntate de procurorul districutului, Kym Worthy, includ sase delicte grave. Kilpatrick risca pana la 15 ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat. Este al doilea scandal sexual care implica politicieni democrati importanti din ultimele doua saptamani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.