Cheltuielile militare ale Chinei se maresc, spre ingrijorarea marilor puteri.
China isi va majora si in acest an bugetul militar, cu aproape o cincime, miscare de natura a atrage noi critici dinspre o serie de state ingrijorate de expansiunea Beijingului in acest domeniu. Jiang Enzhu, purtator de cuvant al Congresului National al Poporului (parlamentul), a subliniat ieri ca banii vor servi la plata salariilor din armata, la imbunatatirea pregatirii militare a soldatilor si la modernizarea unor echipamente.

„Capacitatea militara limitata a Chinei exista in unicul scop de salvgardare a independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii, nereprezentand o amenintare la adresa niciunei tari“, a spus Jiang, intr-o conferinta de presa. Bugetul propus pentru Armata de Eliberare a Poporului, in 2008, este de 417.769 miliarde yuani (58,76 miliarde dolari), cu 17,6 la suta mai mare decat in 2007.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.