Guvernul irakian vrea sa preia ambarcatiunea in valoare de 24 de milioane de euro.
Iahtul fostului dictator irakian Saddam Hussein a fost depistat de curind la Nisa, unde era pus in vinzare de proprietari necunoscuti. Este vorba despre o ambarcatiune cu o lungime de 82 de metri, evaluata la 24 de milioane de euro, cu propriul eliport, rampa de lansare pentru un minisubmarin cu iesire secreta pentru o fuga inopinata a dictatorului, sistem de aparare antiaeriana cu rachete, o clinica dotata inclusiv cu sala de operatii, moschee, dormitoare pentru 42 de persoane si, fireste, ca pentru orice dictator ce se respecta, cu robinete de aur.

Iahtul, ce poarta acum numele Ocean Breeze, se numea pe vremea dictatorului Qadisiyah Saddam si este pus in vinzare de o firma-paravan din Insulele Cayman, in numele unor persoane necunoscute, relateaza cotidianul britanic “The Independent”. Firma care vinde iahtul nu a mentionat nimic in anuntul de vinzare ca aceasta ambarcatiune i-ar fi apartinut fostului presedinte. Guvernul irakian, in cautarea miliardelor ascunse ale lui Saddam, a reusit sa dea insa de urma iahtului si sa inghete, prin intermediul unui tribunal francez, vinzarea sa pina la identificarea proprietarilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.