Daniel Day-Lewis a fost desemnat Cel mai bun actor pentru rolul din drama "There Will Be Blood" ("Va curge sange"), iar britanica Julie Christie a pierdut titlul de Cea mai buna actrita in fata lui Marion Cotillard, starul francez din biografia lui Edith Piaf, "La vie en rose".

Vedeta din "Michael Clayton", Tilda Swinton, a primit premiului pentru rol secundar, iar trofeul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar i-a revenit spaniolului Javier Bardem, pentru "No Country For Old Men" ("Nu exista tara pentru batrani"), film pentru care au fost premiati si regizorii, fratii Joel si Ethan Coen.


Potrivit Ziua, desi a avut cele mai multe nominalizari, "Atonement", in regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley si James McAvoy in rolurile principale, a luat doar doua premii in gala BAFTA, cel mai bun film si cea mai buna scenografie.

Regizorul Joe Wright a declarat in culise ca succesul filmului sau se datoreaza in cea mai mare parte autorului romanului Ian McEwan, care nu a participat la ceremonia de decernare a premiilor BAFTA.

"Filmul nu ar fi avut niciodata un asemenea succes daca nu ar fi existat acest roman extraordinar", a precizat Wright