Pana in 2020, planul UE de combatere a incalzirii globale va scoate 3 euro pe saptamana din buzunarele cetatenilor europeni.
Comisia Europeana a prezentat ieri la Bruxelles versiunea finala a planului european de combatere a incalzirii globale - o strategie menita sa determine industria si celelalte sectoare economice ale celor 27 de state membre sa-si reduca emisiile cu efect de sera.

Proiectul, prezentat de presedintele executivului european, Jose Barroso, drept „cel mai complet plan din lume” pentru combaterea incalzirii planetei, este, in fapt, planul concret prin care statele UE vor atinge tintele ecologiste stabilite la summitul de anul trecut de la Berlin. Europa s-a angajat atunci ca, pana in 2020, sa-si reduca emisiile cu efect de sera cu 20% fata de nivelul din 1990 si tot pana in 2020 sa produca 20% din necesarul de energie din surse regenerabile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.