Zece suspecti au fost arestati in ancheta privind asasinarea jurnalistei de opozitie Anna Politkovskaia in octombrie 2006, a anuntat ieri procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, citat de AFP.

"Am facut progrese serioase in ancheta privind uciderea jurnalistei Politkovskaia. Pana la ora actuala, 10 persoane au fost arestate si sunt pe punctul de a fi inculpate", a anuntat Ceaika intr-o intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin, potrivit agentiilor ruse.

Oficialul rus nu a facut precizari cu privire la identitatea suspectilor, informeaza NewsIn.

La aproape un an de uciderea jurnalistei, acestea sunt primele arestari anuntate in cadrul anchetei, desi Vladimir Putin daduse personal asigurari in decembrie 2006, ca "cei mai buni profesionisti ai politiei si justitiei" au fost mobilizati pentru aceasta.

Pana in prezent, speculatii publicate de presa vorbisera despre pista cecena. Tabloidul Komsomolskaia Pravda anuntase in februarie arestarea a doi suspecti ceceni, informatie dezmintita insa de ziarul la care lucra Politkovskaia, Novaia Gazeta, care a lansat o anchetpa paralela cu cea oficiala.

Anna Politkovskaia era detestata in mediile armatei si serviciilor ruse de informatii, pentru ca a criticat virulent incalcarile drepturilor omului comise de membrii celor doua institutii in Cecenia.

Anna Politkovskaia a fost unul dintre putinii jurnalisti rusi care au acoperit subiectul Cecenia. Ea a fost ucisa, de persoane necunoscute, la intrarea in blocul sau, in 7 octombrie 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.