Starul avea legaturi "nepotrivite" cu liderii Noii Stangi de la Londra

FBI a acceptat ieri, in sfarsit, sa faca publice ultimele 10 dosare care au fost intocmite pe baza activitatii de supraveghere a fostului membru al trupei Beatles, John Lennon.

Cerute cu insistenta timp de 25 de ani de catre un profesor universitar, dosarele nu au fost facute publice din motive de securitate nationala. Pastrarea lor secreta a alimentat speculatiile potrivit carora, in caz ca ar fi fost date publicitatii, ar fi dus la "represalii militare asupra SUA".

Simpatizant al comunistilor trotkisti

In pofida incercarilor autoritatilor americane de a pastra documentele la secret, s-a constatat, dupa declasificare, ca nu sunt atat de socante pe cat se astepta. Informatiile contin numai noi detalii despre legaturile lui John Lennon cu liderii Noii Stangi si grupurile pacifiste din Londra anilor 1970, spune istoricul Jon Wiener,de la University of California, Irvine. Spre exemplu, intr-unul dintre documente, directorul FBI din acea vreme, J. Edgar Hoover, ii scria consilierului-sef al presedintelui Richard Nixon, H.R. Haldeman: "John Lennon este un admirator al comunistilor trotkisti din Anglia".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.